Nieuws

Bomen en struiken zijn onmisbaar: plant ze nu!

23 november 2023. Bomen en struiken zijn onmisbaar. Ook voor bijen en andere bestuivers! Wist je, bijvoorbeeld, dat er 9 soorten bijen in Nederland zijn die wilgen nodig hebben om te overleven? Dat de citroenvlinder haar eitjes op vuilbomen en wegedoorns legt?

Overal waar er ruimte voor is, moeten bomen en struiken een plekje krijgen. Niet alleen in de bossen. Ook in elk park, op elk bedrijventerrein en in elke tuin groot of klein. Om iedereen te helpen dit najaar (tenminste) één boom of struik in de tuin te planten, lanceert Velt  nu een handige, digitale en gratis brochure. Deze staat boordevol tips om een duurzame keuze te maken, de boom of struik in kwestie goed aan te planten en hem vervolgens piekfijn te verzorgen.

Download de gratis brochure: Laat je tuin BOOMen van Velt. Over de keuze, aanplant en verzorging van een boom of struik in je tuin.

Wil je gratis een zaailing redden, en een plekje geven in je tuin? Meerbomen.nu oogst zaailingen die over zijn in parken en natuur. Ze staan bijvoorbeeld te dichtbij het wandelpad en zouden anders weggemaaid worden. Deze boompjes gaan naar een Bomenhub, een tijdelijke opslagplek, of ze worden direct opgehaald door iemand die graag wil planten.

Meedoen? Zie Meerbomen.nu.

Auteur foto hommel op wilgenkatje: Gertjan van der Kooij. Eerste prijs fotowedstrijd Bijenlandschap 2019.

 

Bomen en struiken zijn onmisbaar: plant ze nu!