Nieuws

De Rijneke Boulevard gaat bloeien!

14 december 2021. Het project ‘Boeiend bloeiend Rijneke’ op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude Rijndijk is klaar. Op donderdag 2 december plantten wethouder Ruud Bouter en ondernemer Simon Scheffer symbolisch de laatste boom. Op de parkeerplaats van het winkelgebied hebben stenen plaats gemaakt voor groene perken, terwijl het aantal parkeervakken gelijk is gebleven. Er zijn verschillende soorten bijvriendelijke planten en bomen geplant.

De Rijneke Boulevard was erg versteend. De vergroening zorgt voor een aantrekkelijker gebied voor ondernemers en bezoekers en het levert een bijdrage aan klimaatadaptatie. Bij hevige regenbuien kan het water via de groene perken beter weg en in de zomer bieden de bomen en planten bescherming tegen de hitte. Ook is het goed voor de biodiversiteit, omdat de beplanting o.a. bijen, vlinders en vogels aan trekt. Het gebied vormt zo een nieuwe schakel in het netwerk van bijvriendelijke terreinen in de buurt, zoals het bedrijventerrein Grote Polder, het terrein van Heineken en het natuurgebied de Elfenbaan langs de N11.

De dit jaar uitgevoerde monitoring door EIS Kenniscentrum Insecten laat zien, dat vooral Grote Polder en het terrein van Heineken veel bijensoorten aantrekken. Door een recent uitgevoerde herinrichting in een deel van de Elfenbaan, is ook daar het aantal soorten bijen aanzienlijk toegenomen. Door de vergroening van winkelgebied Rijneke Boulevard krijgen de bijen en andere bestuivers er een flink leefgebied bij, zodat dit deel van Zoeterwoude een waar bijenparadijs gaat vormen. Een mooi voorbeeld van hoe allerlei partners samen het bijenlandschap laten groeien en bloeien.

 

Op de foto: Bestuur van de ondernemersvereniging Rijneke Boulevard, aannemer John de Wit van J.M. de Wit Groenvoorziening bv en wethouder Ruud Bouter van Gemeente Zoeterwoude.

De Rijneke Boulevard gaat bloeien!
De Rijneke Boulevard gaat bloeien!
De Rijneke Boulevard gaat bloeien!